Krešimir
|
Postano: Sun Nov 01, 2009 1:25 am Naslov: dvije stvari koje su me "spasile" |
|
|
Dragi prijatelji,
prvenstveno da Vas sve pozdravim ja sam Krešimir imam 20 godina.
disleksiju i disgrafiju su mi "diagnosticirali" 1998.godine kad sam pohadao 3 razred osnovne skole.
zelim vam reci dvije stvari koje su me SPASILE od "prokletstva" tog slova ili rijeci koje bi krivo procitao pa nebi nista shvacao.prva stva je ta sto sam pohadao jezicnu gimnaziju i druga stavr kad sam navrsio 16 godina, tecaj brzog citanja.
moji roditelji, zavrsetkom moje osnovne skole upisali su me u jezicnu gimnaziju (XVI gimnazija, krizaniceva 4a u zagrebu), koju sam uspjesno savladao s prosjekom ocjena dobar.mogu vam reci da sam im zahvalan zbog toga.
do prvog razreda srednje skole, novine sam koristio jedino za potpaliti rostilj.znam da grubo zvuci al do tada nisam procitao niti jednu lektiru do kraja, niti jedan novinski clanak, niti jedan strip... ne zelim promovirati gimnaziju koju sam zavrsio ali znajte, sto tezu skolu vi ili vase dijete bude pohadalo to ce vise napredovat i to ce se vise, tocnije bolje znaci snaci u banalnim zivotnim situacijama,koje ce vam zavisiti bas o jednoj rijeci.
zasto gimnazija?
odgovor je jednostavan: ja nikada nisam imao motivaciju za citanjem jer mi tekst koji sam procitao nije bio razumljiv zbog krivo procitanih rijeci,recenica...jednostavno nije imao smisla!
nastava u gimnaziji me potakla na citanje. u gimnaziji nemozete funkcionirati ako se ne pripremite za predavanje profesora, stoga morate procitati nesto o tome da ne dodete ko "tutlek". tako sam i ja poceo. sve vise i vise sam citao. nakraju je doslo do te mjere da sam znao sjedit i citati razlicita stiva i po 10sati u komadu.
brzo citanje?
znate i sami da brzo citamo, ali najcesce netocno... a zasto citamo brzo? barem ja,jer mislim da je to sto citam dosadno, il ja to znam! ili ma kasnije cu to procitati! ..sto najcestce ne ucinim.
vidio sam oglas o brzom citanju i prijavio sam se. ljudi moji, isplati se!
jednostavno vas nauce kako da procitate neki dosadan tekst (lektiru ) u malo vremena i sto je najvaznije tocno!
probajte,nemate sto izgubit!! ja sam probao i uspio sam. danas sam redovni student 2 godine na veterinarskom fakultetu u zagrebu!
ako vam ikako mogu pomoci, ako imate neko pitanje moj mail vam je
lud_dokazano@hotmai.com
pozdrav, Krešimir |
|